Výměna kovových odpadových nádob za plastové formou ŠROTOVNÉHO

Z dosavadních zkušeností s provozem a obsluhou svozových nádob se do budoucna uvažuje o vyřazení kovových nádob ze systému svozu. Důvodem tohoto kroku je převážně to, že nová svozová technika je automatizovaná, umožňuje evidenci a vážení jednotlivých nádob a je standartně nastavena na typizované plastové nádoby. Kovové nádoby je nutné manuálně zvedat, což zvyšuje fyzickou i časovou náročnost práce, zatímco výhodou plastových nádob je snadná manipulace, a to nejen pro obsluhu svozového vozidla, ale i pro vlastníka nádoby. Současně je zde bezpečnostní prvek kdy ze zkušeností našeho svozu i ostatních svozových společností vyplývá skutečnost, že kovové nádoby jsou nezřídka příčinou požárů svozové techniky, protože do nich lidé umísťují žhavý popel.

Na základě jednání s vedením města chceme společně najít řešení výše uvedené situace, a to takové, aby co nejméně finančně zatížilo stávající vlastníky kovových nádob.

Pokud vlastníte 110 l kovovou nádobu, je možné ji formou „ŠROTOVNÉHO“ vyměnit ve sběrném dvoře. Od 15. května budou připraveny ve sběrném dvoře nové plastové nádoby a vy si e-mailem (odpady@tsbystrice.cz) můžete objednat nádobu ve vámi preferované velikosti 120 l nebo 80 l, která bude načipovaná a spárovaná s Vaší nemovitostí. Stejně tak si můžete nahlásit výměnu nádoby ve sběrném dvoře. Pokud při vyzvednutí nové nádoby odevzdáte ocelovou, která je opatřena naším čipem, odečteme Vám z běžné prodejní ceny 50%

velikostBěžná prodejní cenaŠROTOVNÉ – 50%Vaše cena
120 litrů799400399
80 litrů699350349